Casa inteligentă, noile tendinţe în domeniu prezentate de imobiliare Alba. Robinetele, toaletele, dușurile și frigiderele inteligente îşi fac tot mai simţită prezenţa şi în ţara noastră.

În cele ce urmează, vă prezentăm câteva exemple de produse noi pentru a avea o casa inteligentă mult dorită.

Experiențele personalizate din baie și bucătărie în casa inteligentă

Pe piaţa de profil este disponibilă o aplicaţie care combină controlul tactil cu activarea vocală. Astfel, se pot opera dușurile, robinetele, oglinzile și toaletele inteligente. Aplicația funcționează cu ajutorul asistentului personal Alexa, de la Amazon.

Se doreşte o extindere a ofertelor şi pentru HomeKit-ul Apple și Google Home, necesare în casa inteligentă.

Funcțiile disponibile pentru baie sunt legate de reglarea luminilor şi sunetelor. Alexa chiar îți va spune o glumă în timp ce te pregătești pentru muncă. Oglinda are, de asemenea, o lumină de noapte activată prin mișcare.

Duşul de dimineaţă se poate transforma într-o stație de curățare personalizată. Se vor putea seta programe prestabilite de spălare cu control al temperaturii. De asemenea, aplicația se coordonează şi cu o toaletă inteligentă.

În bucătărie, robinetul inteligent vă poate ajuta să distribuiţi apa în diferite untităţi de măsură. Aplicaţia urmărește, de asemenea, şi consumul de apă din casa inteligentă.

Frigiderul inteligent bun la toate

Samsung și-a prezentat următoarea generație de frigidere inteligente, Family Hub. Cu funcții Wi-Fi sau Bluetooth acestea se conectează la alte dispozitive din casa inteligentă.

Ecranul este generos, poziţionat vertical. Are un planificator de mese, coș pentru cumpărături, cupoane digitale și o cameră care verifică ce alimente se consumă. Frigiderul se poate conecta şi cu alte aparate Samsung.

Astfel, se oferă controlul tactil al funcțiilor de pornire-oprire dar și pentru alte programe destinate cuptoarelor ori sobelor.

O caracteristică unică este legătura cu sistemele de sonerie și de cameră. La apăsarea pe sonerie, pe ecranul senzorial se afișează un mesaj și un videoclip de la intrarea în casa inteligentă.

Sistemul care conectează aparatele din casa inteligentă

Sistemul este flexibil și acoperă funcțiile de bază ale unei case smart. Aprinderea luminilor şi reglarea intensităţii acestora ori activarea aparaturii de climatizare se numără printre beneficii.

Aplicaţia este capabilă să ilumineze calea din dormitor până la bucătărie. Astfel, te vei putea bucura de primă ceașcă de cafea de dimineață fără alte incidente.

Pachetul standard include şi o aplicație cu control tactil și un amplificator audio pentru o experienţă completă în căminul dumneavoastră.