Cum să cumpăram o casă! Sunteți în căutarea unei case noi? Studiați câteva din greșelile comune care ar putea să vă coste pe termen lung. Căutați oferte imobiliare Alba, care vă vor ajuta să găsiți locuința dorită.

Cumpărarea unei case poate fi comparată cu cumpărarea unei mașini scumpe. Trebuie să puneți întrebări, să priviți sub capotă și să o scoateți la plimbare. La cumpărarea unei case (fie casă, vilă sau apartament), porniți toate robinetele, testați tualetele, deschideți geamurile, etc.

Un prieten de familie a avut această problemă când și-a cumpărat casa cu ceva ani în urmă. El și soția lui au făcut doar un tur simplu înainte de a accepta oferta. După doar câteva luni, problemele au început! Canalizarea era defectă, apa se infiltra la subsol și multe alte probleme.

Iată de ce ar trebui să cunoașteți câteva lucruri înainte să cumpărați o casă sau un apartament. Cumpărarea unei case necesită mult timp și efort, dar acești câțiva pași, vă pot ajuta să finalizați procesul de cumpărare și să vă ajute să luați cele mai bune decizii posibile.

Pasul 1: Studiați ofertele din timp

De îndată ce puteți, începeți să citiți  pe website-uri de imobiliare, ziare și reviste care au oferte cu proprietăți imobiliare. Faceți o selecție de case de care sunteți interesat. De asemenea, rețineți orice modificare a prețurilor de vânzare. Acest lucru vă va oferi un sentiment al tendințelor de creștere a prețurilor locuințelor în anumite zone.

Pasul 2: Stabiliți cât de mult vă puteți permite

Creditorii recomandă în general, ca oamenii să caute case care nu costă mai mult de trei până la cinci ori venitul anual al familiei. În cazul în care cumpărătorii de acasă plănuiesc să beneficieze de o reducere de 20% și să aibă o sumă moderată pentru alte datorii, lucrurile stau altfel.

Trebui să faceți această analiză pe baza propriei situații financiare. Utilizați calculatorul pentru a vedea cât de mult vă puteți permite. Pentru a vă ajuta să economisiți pentru plata în avans, studiați planurile de descoperire a conturilor bancare, ceea ce va face mai ușor să alocați bani în fiecare lună.

Pasul 3: Studiați ofertele de creditare a locuințelor

Înainte de a începe să căutați o casă, va trebui să știți cât de mult puteți investi. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să obțineți o ofertă prealabilă pentru un credit ipotecar. Pentru a obține o analiză prealabilă, trebuie doar să oferiți unele informații financiare băncii Dvs. De exemplu venitul dvs. și valoarea economiilor și/sau investițiilor pe care le aveți.

Creditorul dvs. va examina aceste informații și vă va spune cât de mult vă poate împrumuta. Acest lucru vă va indica gama de prețuri a locuințelor pe care ar trebui să le căutați. Mai târziu, puteți obține o aprobare prealabilă pentru creditare, care presupune furnizarea documentelor dvs. financiare (declarații, buletine de plată, declarații de cont bancar etc.), astfel încât creditorul dvs. să vă poată verifica situația financiară și creditul.

Pasul 4: Găsiți agentul imobiliar potrivit

Agenții imobiliari sunt parteneri importanți atunci când cumpărați sau vindeți o casă. Agenții imobiliari vă pot oferi informații utile despre case și cartiere care nu sunt ușor accesibile publicului. Cunoașterea lor privind procesul de achiziție la domiciliu, abilitățile de negociere și familiarizarea cu zona în care doriți să trăiți pot fi extrem de valoroase. Și, cel mai bine, nu vă costă nimic să consultați o agenție imobiliară – plățile sunt compensate din comisionul plătit de vânzătorul casei.

Asigurați-vă că verificați micile detalii ale fiecărei case. De exemplu:

  • Testați instalațiile prin folosirea cabinei de duș, pentru a vedea cât de puternică este presiunea apei și cât timp este nevoie pentru a obține apă caldă
  • Încercați sistemul electric acționând și dezactivând comutatoarele
  • Deschideți și închideți ferestrele și ușile pentru a vedea dacă funcționează corespunzător

De asemenea, este important să evaluați cartierul și să notați lucruri precum:

  • Sunt celelalte case din bloc bine întreținute?
  • Cât de mult trafic are strada?
  • Există destul loc de parcare pe stradă pentru familia și vizitatorii dvs.?
  • Este convenabil situată în apropierea locurilor de interes pentru dvs.: școli, centre comerciale, restaurante, parcuri și transport public?

Rezervați cât timp aveți nevoie pentru a găsi casa potrivită. Apoi, lucrați cu agentul dvs. imobiliar pentru a negocia o ofertă corectă bazată pe valoarea caselor comparabile din același cartier. Odată ce dvs. și vânzătorul ați ajuns la un acord cu privire la un preț, casa va intra în rezervare, care este perioada de timp necesară pentru a finaliza toți pașii rămași în procesul de achiziție.

Pasul 5: Obțineți o inspecție la domiciliu

De obicei, ofertele de cumpărare sunt condiționate de o inspecție la domiciliu a imobilului pentru a verifica dacă există semne de deteriorare structurală sau lucruri care ar putea fi necesare. Agentul dvs. imobiliar vă va ajuta să vă asigurați că această inspecție va fi efectuată în termen de câteva zile de la acceptarea ofertei de către vânzător. Această situație de risc vă protejează oferindu-vă șansa de a renegocia oferta sau de a o retrage fără penalități, dacă inspecția relevă daune materiale semnificative.

Atât dvs., cât și vânzătorul veți primi un raport privind constatările inspectorului de origine. Puteți decide apoi dacă doriți să solicitați vânzătorului să repare ceva pe proprietate înainte de a finaliza vânzarea. Înainte de finalizarea vânzării, veți avea o scurtă inspecție a casei, ceea ce vă oferă șansa de a confirma că au fost făcute orice reparații convenite.

Pasul 7: Lucrați cu un bancher ipotecar pentru a vă selecta împrumutul

Creditorii au o gamă largă de programe de împrumut la prețuri competitive și o reputație pentru servicii excepționale pentru clienți. Veți avea multe întrebări atunci când cumpărați o casă și dacă aveți un bancherii cu experiență, care să fie responsabili, veți finaliza procesul mult mai ușor.