Mirosul de animal, o problemă în multe case cu patrupede în care tovarășii noștri canini fac parte din familie. Însă, poate deveni ușor o problemă urât mirositoare care să ne-o ia înainte, odată ce începe. Un mic colț al casei se transformă într-o toaletă. Astfel, devine un prost obicei în zilele în care întârziem de la serviciu.

Poate că îmbătrânesc și nu mai pot rezista atât de mult timp, ca înainte, fără o pauză la baie. Este ușor să începi să te simți ca un prost stăpân atunci când petele și mirosul încep să se strângă.

Adevărul este că întotdeauna vor exista accidente în viața animalelor de companie. Este important să nu traumatizezi animalul. Ar putea fi o problemă medicală sau un semnal că ceva nu este în regulă. Nu priviți deranjul ca pe o problemă, ci vedeți-o ca pe un semnal care trebuie abordat.

Cunoaște-ți animalul de companie

La un moment dat, toate animalele trec în nefiinţă. În funcție de greutate și rasa, unii câini pot trăi mai mult decât alții. Identificarea și stabilirea unui program atât pentru dvs. cât și pentru animal va fi vitală pentru obținerea unor rezultate.

Pisicile pot fi mai ușor de învăţat cu utilizarea cutiei de nisip. Există momente în care poate fi folosit mobilierul, dacă ceva nu este în regulă cu cutia de nisip.

Este posibil să fiți nevoit să limitați aportul de apă cât timp sunteţi plecat de acasă. Puteţi apela şi la serviciile pentru animale de companie. Aceştia pot veni la domiciliu pentru a vă scoate animalul timp de 30 de minute sau o oră.

În general, dacă un câine este dresat, acesta va folosti doar cutia ca ultimă soluție. Dacă acest lucru se întâmplă înseamnă că a fost lăsat singur prea mult timp.

Fiinţe ale obiceiului

Dacă animalul nu se poate controla, puteţi lua în considerare o intervenție chirurgicală, dacă nu se opreşte singur. Marcarea teritoriului poate fi, de asemenea, un semn de anxietate. Factorul declanşator poate fi un alt animal, colegul de cameră sau un partener.

În cazul acestora din urmă, asigurați-vă că animalul face cunoștință cu noua persoană și este confortabil cu aceasta.

Mirosul de animal şi localizarea acestei surse

Găsirea mirosului nu va fi dificilă, dar în cazul raselor mai mici, uneori este necesară o atenţie mai sporită. S-ar putea să aveți o idee în ce cameră intră, dar nu sunteți sigur unde.

După identificarea exactă a zonei, trebuie împiedicat accesul nesupravegheat, dacă este posibil. S-ar putea chiar să fie o idee bună să te joci cu câinele în acea anumită parte a casei. Astfel, va simţi locul ca fiind o parte a casei lor și nu un punct unde să îşi facă nevoile.

Dresajul la oliță

Aceasta este una dintre cele mai provocatoare părți ale stăpânilor animalelor de companie. A începe cu un animal tânăr și a-l învăța unde și unde să nu meargă poate fi o experiență frustrantă.

Proprietarii de pisici beneficiază de avantajul acestora de a-și îngropa nevoile. Proprietarii de câini trebuie să fie mai harnici și mai consecvenți.

Nu poți disciplina un animal să meargă la baie unde și când vrei. Pur și simplu nu vor recepta această informaţie. Consecvența s-a dovedit a fi o abordare mult mai eficientă pentru a le învăța aceste bune obiceiuri.

Dresajul din cutie

Antrenamentul din cutie este foarte popular. Nu doar că previne distrugerea provocată de dinți, dar este şi un mod eficient de a antrena un cățel.

După cum am menționat anterior, în general câinii nu vor merge acolo unde dorm. Este instinctul primar pe care trebuie să ne bazăm pentru a dezvolta alte obiceiuri bune.

Dacă aveți un câine tânăr, puteţi să adăugaţi o pătură moale în cutie. O jucărie sau două, alături de prezența dvs. în cameră poate face minuni. Trebuie ca aceștia să devină confortabili în noua lor casă. Astfel, se vor simţi ca fiind încă liberi, chiar dacă sunt limitați.

Realizaţi o rutină

La fiecare oră sau două, la început cel puțin, puteţi scoate cățelușul în lesă pentru a utiliza toaleta. Dacă nu vrea să meargă, atunci întoarceți-l pur și simplu la cutie.

Dacă merge, îl puteţi lăuda, îi puteţi oferi chiar o recompensă, iar apoi se poate întoarce la cutie. Poate părea puțin dură abordarea pentru un cățel atât de tânăr. Dar relaţia dintre voi va crește dacă nu aveți stresul de a curăța prin casă în mod constant.

Ar trebui să poată rezista pentru o oră sau două, la început. Dacă acest lucru nu se poate, aruncați o privire asupra cantității de apă oferită sau dacă există o problemă medicală.

După ce puteţi contoriza primele ore fără probleme, prelungiţi perioada până ajungeţi la limita de 8 ore. Este posibil să nu poată atinge acest punct timp de câteva luni. Însă, dacă sunteți consecvent, chiar dacă mai apar şi probleme, nu ar trebui să-și întrerupă rutina.

Stabilirea unor bune rutine este partea cea mai critică în antrenarea cățelușilor. Odată depăşit momentul, viața va fi mai ușoară pe termen lung. Trezirea cu noaptea în cap zilnic pentru a-l lăsa pe micuț nu se află pe lista majorităţii oamenilor.

Însă, este mult mai bine decât să locuiești într-o casă urât mirositoare sau să îți renegi animalul de companie.

Etapele pentru a îndepărta mirosul de animal

Începeți cu animalul dvs. de companie

Un punct bun pentru a începe îndepărtarea mirosului de animal este chiar la sursă: animalul şi culcuşul lui! Nu contează cât de mult cureţi dacă animalul tău este urât mirositor.

Există multe șampoane pentru câini care pot fi comparete între ele. Multe dintre ele au efectul scontat. Veterinarul va avea întotdeauna sugestii bune dacă le cereți.

Spălatul nu este ușor pentru unele animale, fiind chiar imposibil pentru altele. Dacă o baie completă iasă din discuție, există șervețele pentru animale de companie.

Acestea vă vor permite să oferiți animalului o minimă curăţenie. Cu siguranță este mai bine decât nimic.

Mirosul de animal şi obiectele personale ale acestuia

Pătura şi cutia ar trebui spălate bine cu apă și săpun sau detergent. Pot fi folosite şi spray-uri speciale pentru astfel de situaţii.

Dacă o pătură este mult prea murdară, s-ar putea să fie momentul să luaţi una nouă.

S-ar putea să fiți nevoit să folosiţi rola de scame, în funcție de ce rasă de câine aveți. Controlul cutiei va fi o activitate continuă pentru toți proprietarii de animale. Însă, aceste activităţi vor preveni alte probleme.

Pentru proprietarii de pisici este un bun moment de a schimba cutia de nisip și a o curăţa teminic.

Jucăriile, lesele, zgarda și orice altceva pot fi spălate în apă cu detergent sau pot trece prin mașina de spălat. Nu vă fie teamă să aruncați lucruri la gunoi. Nu merită efortul pentru un obiect care a devenit o jucărie de ros sau o cârpă.

Ideea este de a reduce potențialele surse de miros de animal. După ce știm că mirosul nu provine de la animal sau obiectele sale, adăugăm alte surse.

Moduri de a scăpa de mirosul de animal

După ce ați localizat zona urât mirositoare, urmează o evaluare a materialelor și a intensității petelor.

Suprafețele cu gresie și majoritatea lemnelor prelucrate, probabil au nevoie doar de o ștergere cu un dezinfectat. Metoda se aplică doar dacă pata este recentă și restrânsă.

Care produse sunt cele mai eficiente pentru a combate mirosul de animal?

Există câteva opțiuni atunci când vine vorba despre produsele folosite.

Oțetul și apa în părți egale este o soluţie ieftină și eficientă, care poate fi găsită în majoritatea caselor. Funcționează mai bine dacă este aplicată rapid.

Trebuie menționat faptul că unele animale nu reacționează bine la mirosurile chimice puternice. Dacă soluția de oțet nu este uscată complet poate lăsa un miros slab. Acesta ar putea atrage animalul de companie înapoi la fața locului.

În general, petele mici nu sunt o problemă. Dacă sunt zone mari va trebui să apelaţi la mai mult decât o soluţie pe bază de oțet. Vaporii sunt de evitat în astfel de momente. Mirosul de animal va intra în textile și tapițerie.

Pentru micile „accidente”

Pentru majoritatea micilor probleme, uscați ce puteți cu prosoape de hârtie. Mai apoi, aplicați soluția de oțet sau un produs de curățare în zonă.

Lăsați să se înmoaie zece minute și apoi stergeți cu alte prosoape de hârtie. Când aveți de-a face cu urina din covoare și alte materiale textile, nu apelaţi la mișcări de frecare. În schimb, apăsați ferm cu prosoape uscate și urmăriți cum umiditatea este eliminată.

Odată ce zona s-a uscat, puneţi praf de copt şi asipraţi. Acestă combinaţie de oțet și praf de copt este o abordare robustă pentru majoritatea petelor din covoare și textile. Uneori, va trebui să folosiţi alte produse, agenți de curățare a enzimelor.

Oțetul este un produs de curățare enzimatic, deși nu este la fel de puternic ca unele spray-uri de pe piață. Aceste produse sunt prezentate ca oferind curăţenie, eliminând mirosul de animal. Sunt mai mult sau mai puțin eficiente, în funcție de marcă.

Toate sunt considerate produse de curățare naturale, deoarece nu conțin substanțe chimice periculoase. Dacă în trecut ați avut probleme cu petele de la animale, probabil aveți aceste produse de curățat.

Pentru marile „accidente”

Pentru resturile solide, să sperăm că vor fi cu adevărat solide. Acestea pot fi mult mai ușor de curățat dacă nu sunt prea moi.

Va trebui să urmați regula de a nu freca până când nu îndepărtaţi şi ultima cantitate de material. Altfel, nu faceți decât să înrăutățiți problema.

Puteţi preveni această situaţie asigurându-vă că animalul de companie mănâncă ceea ce trebuie. O dietă corectă ar trebui să împiedice apariția unor situații de diaree.

Acesta este motivul pentru care este important să nu hrănești cățelușului cu mâncarea destinată oamenilor.

Este bine să folosiți lenjerie de pat făcută dintr-un material care poate fi spălat din nou la temperaturi ridicate. Albul ar putea părea o idee proastă pentru așternut, dar albirea este ușoară și eficientă.

Unii nu ţin cont de mirosul de animal sau de daunele potențiale ale celorlalte haine. Există însă un echilibru între substanțele chimice și ritualul care menține orice locuință într-o stare decentă. Există, de asemenea, aditivi de rufe pe bază de enzime, care pot fi adăugați la orice detergent.

La sfârșitul zilei, o sticlă de spray enzimatic, puțină apă caldă și diligență vor ajuta la prevenirea mirosului de animal.

Covoarele sunt, din păcate, sensibile la deteriorarea provocată de urină. Dacă nu sunt curățate imediat, lichidele ajung în straturile de fibre.

Lichidul nu mai poate fi absorbit odată ce a ajuns atât de adânc. Curățătoriile profesioniste ar putea fi o ultimă soluţie pentru această problemă. În caz contrar, schimbarea covorului trebuie luată în calcul.

Mirosul de animal şi calitatea aerului

O gură de aer proaspăt

Aerisirea spațiului este primul pas în gestionarea oricărui miros. Mirosul de animal trebuie să plece undeva. Deschideți două ferestre la fiecare capăt al casei pentru a crea un flux de aer.

Adesea, veți vedea că după câteva ore de aer curat mirosul poate să dispară. Deși acest lucru ajută pentru moment, sursa mirosului nu se va da aşa repede bătută.

S-ar putea să ajungeți într-un punct în care nicio soluţie de curățare nu poate elimina 100% mirosul persistent de animal. Acesta este momentul în care aromatizatoarele şi lumânările parfumate  pot fi de folos.

Filtre de aer pentru a combate mirosul de animal

Atunci când ne referim la filtrele de aer, este esențial să știm că filtrele HEPA nu sunt pentru mirosuri. Dacă un filtru de aer nu conține un filtru de carbon, nu va rezolva problema mirosului. Acestea nu sunt soluții ieftine.

Purificatoarele sunt în cele din urmă soluţia, putând face diferența între tolerabil sau netolerabil. Citiți un articol foarte interesant – Casă inteligentă, noile tendințe în domeniu.

Mirosul de animal care a ajuns prea departe

Acestea fiind spuse, ce facem cu mirosul de animal ajuns la extrem? Nu trebuie să apelați la o companie din domeniul imobiliare pentru a vă schimba locuința!!!

S-a întâmplat tuturor la un moment dat. Mergem pe undeva și ne loveşte în față un miros puternic de animal. Chiar și după ce animalele și proprietarii lor au dispărut mult timp, mirosul persistă.

Acest lucru se datorează modului în care acești agenți biologici ajung în materiale și rămân acolo. Dacă nu rezolvaţi problema petelor în mod corespunzător, ele se vor acumula una peste alta.

Apare un moment în care nicio curățare nu va scoate toată materia biologică de pe suprafața poroasă. Chiar și suprafețele de piatră sau betonul pot fi pătate dacă sunt lăsate suficient de mult timp.

Dar pardoselile laminate, din lemn sau covoarele  pot fi distruse mult mai repede. Urina animală are o natură ușor caustică din cauza conținutului de amoniac. Astfel, chiar și produsele protejate din lemn, cum ar fi mobilierul, vor ceda în cele din urmă.